10 Nisan 2009 Cuma

Süper Baba 80. bölüm - kompozisyon - Bazıları

BAZILARI


Bazıları doğuştan şanslıdır. İlk günden başlayarak kendilerini güzellikler içerisinde bulurlar. Evleri güzeldir, giysileri, oyuncakları, eşyaları, kitapları, okul çantaları güzeldir. Davranışları başkalarından farklıdır. Sizinle aynı dili konuşsalar da değişik sözcükler kullanırlar.


Bakışları, yürüyüşleri ve hatta oturup kalkışlarıyla bile beğeni toplarlar. Sizden daha iyi eğitim görmüşlerdir. Paylaşmak istediğiniz her heyecanı önceden yaşamış, anlatmak istediğiniz her şeyi zaten biliyorlardır. Onları şaşırtmanın olanaksızlığını çabuk anlarsınız.


Çevreleri hep hayranlarıyla kuşatılmıştır. Onlara baktıkça belli belirsiz bir kıskançlık yani bir güvensizlik kaplamaya başlar içinizi. Sıradan bir olduğunuzu düşünür ve hatta sizi yetiştirip bugünlere kadar getiren kişilere bile kızgınlık duyarsınız. Onunki gibi bir aileniz olmadığı için talihinize küsersiniz.


Farklıdır işte; kendini kaptırmaz, duygulanmaz, öfkelenmez, sevinçten taklalar atmaz, üzüntüden gözleri yaşarmaz. Perdede gördüğünüz bir film kahramanıdır sanki o. Oradan aşağıya inip sıradan insanların arasına karışmak bile istemez. Çünkü onların arasına karışınca sıradan bir olduğunun ortaya çıkacağından korkar.


Güçlüdür ve kuvvetlidir ve yakışıklıdır ve kızların yüreğini hoplatır. Taraftarları vardır, yağcıları vardır, yalakaları vardır. Onlarla beslenir, sürüye girmeyenleri korkutur, sindirir, acıtır. Dili alaycıdır ve insanı en çaresiz anında bile sokuverir.


Onu tanıdığıma seviniyorum aslında. Hiç duygulanmadan şiir okumanın, heyecanlanmadan basket oynamanın, yüreği titremeden sevgiden söz etmenin ve en önemlisi Hiçbir çaba sarf etmeden bu kadar şeye sahip olmanın mümkün olduğunu başka nasıl öğrenebilirdim? Ona her şey için teşekkür ediyorum.


Süper Baba – 80. Bölüm

Alim'in okuduğu kompozisyon




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder